Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ZWDIA-XARAKTIRISTIKA-ΚΡΙΟΣ




Γεννημενοι απο 21 Μαρτίου – 20 Απριλίου.
Ειναι το 1ο ζωδιο στον ζωδιακο.
Ανοικει στον παρορμιτικο σταυρο.
Στοιχειο η φωτια
Κυβερνιτης ο αρης


Ανοικει στον 1ο οκο
Πολύτιμος λίθος: Κόκκινος Τουρμαλίνης
Απεναντι ζωδιο ειναι ο ζυγος
Φραση κλειδι εγω ειμαι
Λεξη κλειδι κινητρο


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Ο Κριός έχει συνήθως μέτριο παράστημα ή λίγο ψηλό, σώμα λεπτό, μυώδες, δυνατό, με ισχυρές κλειδώσεις. Έχει ακατάστατα μαλλιά που μπορεί να είναι σκούρα ή κοκκινωπά, πιο έντονα απ' ότι συνήθως φρύδια, κοφτερό βλέμμα και μακρύ λαιμό. Το πρόσωπό του έχει τριγωνικό σχήμα, με φαρδύ μέτωπο και μυτερό πηγούνι. Το βήμα του είναι ζωηρό, γεμάτο ενεργητικότητα - ένα βάδισμα που φέρνει προς το στρατιωτικό. Ο τόνος της φωνής του είναι αρρενωπός, σκοτεινός, γεμάτος ισχύ και συχνά επιτακτικός.

Ο Κριός αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία, την επιθετικότητα και την πρωτοβουλία. Η φύση του είναι ενεργητική, παρορμητική και ανταγωνιστική. Οι αντιδράσεις του είναι ταχύτατες και πολλές φορές καθαρά ενστικτώδεις. Είναι θυελλώδης και παρορμητική φύση, ηγετική ιδιοσυγκρασία, διακατέχεται από τόλμη, θέληση, αυτοπεποίθηση, αλλά και θρασύτητα, φιλονικία, εριστικότητα, και πολλές φορές έλλειψη λεπτότητας.

Αγαπάει πολύ τις νέες εκκινήσεις σε διάφορους τομείς της ζωής του και ενθουσιάζεται πολύ μ’ αυτές, ενώ δεν προσέχει αν είναι γερά τα θεμέλια του οικοδομήματος που χτίζει και, συνήθως, δεν έχει προηγηθεί συγκροτημένη σκέψη. Συχνά στη ζωή του παίρνει πολλά ρίσκα, τα οποία μπορούν να τον ανεβάσουν ψηλά, αλλά και να τον ρίξουν πολύ χαμηλά. Θέλει να είναι πρώτος, να ηγείται και να ξεχωρίζει ακόμα κι όταν του λείπουν οι δυνάμεις ή οι γνώσεις για να το καταφέρει αυτό.

Οι αρνητικές του πλευρές εκδηλώνονται με τη χρήση σκληρών επιχειρημάτων, με θυμό, εχθρότητα και αντιδικίες. Μπορεί να κάνει πολλά λάθη, αφού είναι κατηγορηματικός σε αυτά που πιστεύει, δεν ακούει τι του λένε οι άλλοι και πιστεύει πως η δική του άποψη είναι η πιο σωστή. Πολλές φορές γίνεται οξύθυμος, απότομος, είρωνας και δρα απερίσκεπτα.

Ιδιαίτερα όταν τον έχει ενοχλήσει κάτι δεν μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα, έστω και αν ξέρει πως με αυτόν τον τρόπο έχει πολλά να χάσει. Είναι ανυπόμονος και θέλει να έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα, στις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνει. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την κοινωνία, αλλά θεωρεί απολύτως απαραίτητη την ανεξαρτησία του.

Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υπηρετήσει τους άλλους και δεν αναγνωρίζει κανένα εμπόδιο, ενώ δείχνει να μη φοβάται τίποτα. Αγαπάει την ελευθερία του και είναι σπάταλος. Λατρεύει τη γνώση, είναι πνευματώδης και ευχάριστος στις παρέες του. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στις ίδιες του τις ικανότητες, οι πρωτοβουλίες και το επιχειρηματικό πνεύμα που τον διακρίνει, τον βγάζουν εύκολα από την αφάνεια και ανοίγουν το δρόμο για την επίτευξη των στόχων του.

Έχει πολλούς φίλους καθώς αποτελεί πάντα εύθυμη συντροφιά. Αυτοί είναι που θα του σταθούν στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής του με ενεργή συμμετοχή και θα δείξουν ενδιαφέρον για την εξέλιξη του προς τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας. Τις περισσότερες φορές το άτομο που έχει γεννηθεί στον ΚΡΙΟ στέκεται σαν τον τυφλό μπροστά στα ελαττώματα των φίλων του, δεδομένου ότι τον διακρίνει ασθενική θέληση και συγκατάβαση προς αυτούς.

Αν το άτομο αυτό έχει κάποια θέση στην κοινωνία, τότε θα εμφανιστούν πολυάριθμοι κρυφοί εχθροί που δεν μπορούν, όμως, να του προξενήσουν πολύ σοβαρές βλάβες.

Στα επαγγελματικά του, θέλει να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να μπορεί να έχει δράση, για να αναπτύξει τις ατομικές του ικανότητες, αφού η μηχανική εργασία (ρουτίνα, αυτοματοποίηση) δεν του πάει. Ο Κριός αντέχει στο μόχθο και στα απρόβλεπτα που μπορεί να παρουσιάσει μια εργασία, με εκπληκτική δύναμη, και δεν τον ενδιαφέρει αν αυτή περικλείει και κινδύνους. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, τότε ακριβώς βρίσκεται στο «φόρτε» του γιατί ο ¶ρης, ο πλανήτης που τον κυβερνά, του δίνει δύναμη και θάρρος.

Όσοι δουλεύουν μαζί του δεν πρέπει να δίνουν σημασία στις τσουχτερές του κουβέντες γιατί ο θυμός του ξεθυμαίνει όσο γρήγορα ανάβει. Ο απότομος τρόπος του δεν είναι από κακία. Απλώς δεν είναι από εκείνους που στις σχέσεις του μεταχειρίζεται όμορφες κουβέντες. Δεν είναι κρυψίνους, κι έτσι οι άλλοι ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Είναι ανυπόμονος και, πάνω από όλα, εκτιμά την ευθύτητα και την ειλικρίνεια. Η μηχανική και κάθε είδος πρωτοποριακής δουλειάς ικανοποιεί την ιδιοσυγκρασία του.

Μπορεί να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία, αν διοχετεύσει όλη του την ενεργητικότητα στη δουλειά και αν αναπτύξει την εργατικότητά του, ενώ είναι πολύ πιθανόν πολλά από τα οικονομικά του οφέλη να οφείλονται σε εξαιρετική εύνοια της τύχης.

Στις σχέσεις του παθιάζεται και διακατέχεται από ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα και έντονη ορμητικότητα. Ερωτεύεται γρήγορα, κεραυνοβόλα και βίαια. Θέλει να έχει το πάνω χέρι και να είναι πιστός, ενώ πολλές φορές νιώθει έντονα το συναίσθημα της ζήλιας και δεν συγχωρεί εύκολα τα σφάλματα των άλλων, αλλά δεν αναγνωρίζει τα δικά του. Εξαιτίας του οξύθυμου χαρακτήρα του και των μη ευγενικών του τρόπων δεν είναι πάντοτε αγαπητός από το αντίθετο φύλο.

Η παρορμητικότητα, ο επιπόλαιος τρόπος σκέψης και η ταχύτητα των πράξεών του τον οδηγεί πολλές φορές σε λάθος επιλογές. Έτσι, στο πεδίο της αγάπης και του έρωτα υστερεί καθώς συχνά ο σύντροφος που επιλέγει είναι τελείως διαφορετικός από τον ίδιο και υπάρχουν πολλές διαφορές και διαφωνίες μαζί του. Η ίδια ατυχία παρατηρείται συχνά και στο γάμο, γιατί συνάπτονται γάμοι χωρίς περίσκεψη και με μεγάλη βιασύνη, με συνέπεια πολύ γρήγορα να προκαλούνται διαψεύσεις και μετάνοιες. Σπάνια παρατηρείται αρμονικός γάμος, υπάρχουν πάντοτε διαφορές χαρακτήρα, οι οποίες συχνά είναι έντονες και μπορούν να καταλήξουν και σε δικαστικές διαμάχες.

Το άτομο που έχει γεννηθεί στον Κριό δεν θέλει να μένει στον ίδιο τόπο και του αρέσει να κάνει πολλά ταξίδια. Τα ταξίδια αυτά είναι συχνά και άλλες φορές γίνονται λόγω επαγγέλματος ενώ πολλά απ’ αυτά μπορεί να οφείλονται και σε οικογενειακούς λόγους ή σε λόγους υγείας. Πολλά ταξίδια μπορεί, επίσης, να κάνει και για επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και για σπουδές μακριά από την οικογενειακή στέγη, αλλά με την παράλληλη υποστήριξη των γονέων του, στήριξη κυρίως υλική.

Ένας Κριός μπορεί να κατανικήσει κάθε είδους φοβία που έχει μέσα του, όχι μόνο με το φυσικό θάρρος που διαθέτει σε τρομακτικό βαθμό, αλλά ακόμα καλύτερα με την αυτογνωσία και την παράλληλη προσπάθεια να είναι καλός φίλος πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του, και να μάθει την τέχνη του να μοιράζεται και να παραμερίζει τον εγωισμό του.


ΥΓΕΙΑ – ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Κριός έχει σχετικά καλή υγεία, κυρίως όμως διαθέτει μεγάλη ζωτικότητα και αναρρώνει αρκετά γρήγορα από τις οργανικές ασθένειες. Εδώ, έχουμε ένα άτομο του οποίου οι πράξεις είναι παρορμητικές και επιθετικές. Ενεργεί και μιλάει γρήγορα. Αυτό το είδος ανθρώπου έχει ακραία ζωτικότητα και είναι εξαιρετικά πρόθυμο να σπαταλήσει τις δυνάμεις του ή να προκαλέσει ατυχήματα (στον εαυτό του ή στους συνανθρώπους του).

Η θέληση του ασθενούς παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της θεραπευτικής μεθόδου. Οι άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στα θετικά ζώδια όπως ο Κριός, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γιατρευτούν, αφού καταβάλουν προσωπική προσπάθεια για να βοηθήσουν τον θεραπευτή τους, σε αντίθεση με αυτούς που ανήκουν σε αρνητικά ζώδια, τα οποία έχουν ελάχιστες αντιστάσεις και παραμελούν τις οδηγίες του.


Με στόχο να έχει καλή υγεία:
Πρέπει να εξασκείται συχνά σε κάποιο σπορ που απαιτεί φυσική προσπάθεια.
Να πίνει μεγάλες ποσότητες φυσικού νερού και να μάθει ν’ ακολουθεί μια καλή και ποικίλη διατροφή, μη εξαιρουμένων των λαχανικών και των φρούτων.
Ν' αρχίσει να ελέγχει τα εκρηκτικά του συναισθήματα και να κοιμάται κανονικές ώρες.
Ν’ αποφεύγει την κακή συμπεριφορά και τις εκνευριστικές σχέσεις.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Για να κρατησετε κοντα σας εναν κριο θα πρεπει να ειστε παντα σε ερωτικη φορμα και παντα διαθεσιμοι για σεξ.Σας χρειαζετε ενθουσιασμος και παθος.Φροντιστε να εξοπλιστιτε με αυτα και ολα θα πανε καλα.Οι κριοι ειναι ακουραστοι και αχορταγοι.Δεν τους ενδιαφερουν τα ψυχολογικα σας και αν δεν ειστε καταλληλα προευοιμασμενοι, ειναι πολυ πιθανο να σς εξοντωσουν συναισθηματικα και ερωτικα.Βεβαια καθως περναει ο καιρος ηρεμουν μεσα στην ρουτινα της σχεσης και προσαρμοζοντε σε πιο ηπιους ρυθμους.Παντα ομως οι επιθυμιες του ειναι ακορεστες και ασιγαστες.Ζητουν δεν παντα , αμεση ικανοποιηση.

ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΔΙΩΝ

ΚΡΙΟΣ-ΚΡΙΟΣ-->ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ-->ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΔΥΔΙΜΟΙ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ--ΚΑΡΚΙΝΟΙ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΛΕΩΝ-->ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΖΥΓΟΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ--> ΜΕΤΡΙΑ
ΚΡΙΟΣ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΚΡΙΟΣ-ΙΧΘΥΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ

ZWDIA-XARAKTIRISTIKA-ΔΥΔΙΜΟΙ



Οι δυδιμοι ειναι γεννημενοι απο 22 μαιου εως 22 ιουνιου.
Ειναι το 3ο ζωδιο στον αστρολογικο χαρτη.
Ανοικει στον μεταβλητο σταυρο.
Στοιχειο τους ειναι ο αερας.
ΚΥβερνιτης ο ερμης.


Ανοικει στον 3ο οικο.
Πολυτιμος λιθος. πρασινος αχατης
Απεναντι ζωδιο ειναι ο τοξοτης
Φραση κλειδι Νομιζω οτι....
Λεξη κλειδι ευελιξια και ασταθεια.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Οι Δίδυμοι έχουν αέρινο παρουσιαστικό, είναι συνήθως ψηλοί, αδύνατοι, με βλέμμα οξύ, σαν του πουλιού και κινήσεις που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα ζώδια. Συνήθως η μύτη, το πηγούνι, το πρόσωπο, τα χέρια, τα δάχτυλα, και τα πόδια είναι μακριά, με πολύ ευκίνητα δάχτυλα. Δεν μπορεί εύκολα κάποιος να προσδιορίσει την ηλικία τους και αυτό ισχύει για όλα τα στάδια της ζωής τους.

Το δέρμα τους είναι συνήθως καστανό, τα μαλλιά σκούρα, τα μάτια γκρίζα ή καστανά, αν και μπορεί να είναι και μπλε. Μερικοί έχουν προεξέχοντα αυτιά. Είναι υπερκινητικοί, το βήμα τους είναι ζωηρό, γεμάτο ευελιξία, μεγάλη ευκινησία, νευρικότητα και είναι πάντα γρήγορο. Ο τρόπος ομιλίας τους είναι πάντα γρήγορος και αναλυτικός.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των Διδύμων είναι η εγκεφαλικότητα, η αναζήτηση της ποικιλίας, η εξυπνάδα, η εξαιρετική αντίληψη, η ομιλητικότητα, η ζωηράδα, η ευελιξία, η πειστικότητα, η ανυπομονησία για να μάθουν πράγματα, η λογική σκέψη, οι κυμαινόμενες διαθέσεις, η αγάπη για την αλλαγή, τα ταξίδια και τα καινούργια πράγματα και η προβολή (με την έννοια της μεταβίβασης). Ο κυβερνήτης τους, ο Ερμής, τους δίνει έξυπνο μυαλό κι ευχέρεια στην έκφραση, που θα πρέπει με κάθε τρόπο να το αξιοποιήσουν.

Η αντίληψή τους, όμως, υστερεί καμιά φορά σε βάθος. Αντιλαμβάνονται γρήγορα τα πάντα, αλλά με κάποια δόση επιπολαιότητας. Μαθαίνουν πολύ εύκολα και η νοητική ευστροφία τους έχει ανάγκη από διαρκή επιμόρφωση, γιατί έχουν μια γενικότερη δίψα για γνώση και διάβασμα που δεν σταματάει ποτέ. Λατρεύουν τη μάθηση. Συχνά, ωστόσο, έχουν ελάχιστη ικανότητα συγκέντρωσης, ιδιαίτερα όταν πρέπει να αφιερώσουν το χρόνο τους σ' ένα μόνο αντικείμενο ή πρόγραμμα, αφού η προσοχή τους μπορεί πολύ εύκολα να διασπαστεί.

Έτσι, το δύσκολο γι αυτούς πάντα βρίσκεται στο να προσηλώσουν όλη τους την προσοχή σε ένα πράγμα και όταν κάποια στιγμή το κάνουν αυτό δεν πρέπει να το αφήσουν στη μέση για κάτι άλλο που θα προκύψει στην πορεία. Η φύση τους, τους οδηγεί στην έρευνα και στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν ή να εξηγήσουν τα πράγματα με τρόπο που να φαίνονται αντικειμενικοί. Το τελευταίο που θέλουν είναι να κατηγορηθούν για εμπάθεια.

Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα της επικοινωνίας, καθώς και στις επαφές που μπορούν να έχουν με τους άλλους ανθρώπους και δεν μπορούν να ζήσουν ούτε λεπτό χωρίς αυτά. Έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφούν οτιδήποτε τους ενδιαφέρει, είναι ευαίσθητοι και έχουν ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο πνεύμα. Είναι πολυμήχανοι, διαμεσολαβητικοί και κριτικοί. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικοί και αυτό τους κάνει να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μπορούν.

Συναναστρέφονται με διάφορους ανθρώπους και μαθαίνουν πολλά από αυτούς. Θέλουν διαρκώς να αλλάζουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις γύρω τους, είναι πάντα ανοιχτοί στις νέες ιδέες και προσθέτουν συνεχώς νέα πρόσωπα και στοιχεία στην καθημερινή τους ζωή, η οποία έχει συνεχείς ανακατατάξεις. Παράλληλα, έχουν μια νεανικότητα που αυξάνεται αντί να μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων και πάντα δείχνουν νεότεροι απ’ ότι είναι. Ερευνούν τα πράγματα και τις καταστάσεις που τους απασχολούν με κάθε λεπτομέρεια.

Πάντα βρίσκουν λύση σε όλα τα προβλήματα, τα δικά τους και των άλλων, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο Η πλούσια επιχειρηματολογία τους δεν τους αφήνει ποτέ ακάλυπτους και είναι ετοιμόλογοι σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε στιγμή.

Αγαπούν ιδιαίτερα τα αδέρφια και τους φίλους τους και έχουν πολύ στενές επαφές μαζί τους, ενώ πάντα υπάρχει μια αναπάντεχη βοήθεια από αυτούς στις δύσκολες στιγμές τους. Στην οικογένειά τους συμβαίνουν συχνά ασυνήθιστα γεγονότα και καταστάσεις, ενώ προβλήματα με τους υπόλοιπους συγγενείς - είτε είναι δικοί τους είτε είναι συγγενείς των συζύγων τους - συχνά δεν λείπουν. Μια ενθουσιώδης εμφάνιση μπορεί να καλύψει την αναποφασιστικότητά τους.

Στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι πολύ εκφραστικοί, μοιάζουν ψυχροί και έχουν ανάγκη από εγκεφαλική επικοινωνία πριν ξεκινήσει οτιδήποτε, αλλά και αργότερα. Εξαιτίας του δισυπόστατου χαρακτήρα τους, παρατηρείται μια τάση για σύναψη ταυτόχρονων δεσμών με διάφορα πρόσωπα του αντίθετου φύλου και, μάλιστα, αρκετά από αυτά προέρχονται από μέρη μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, εντός ή εκτός των συνόρων της χώρας τους.

Πολύ σπάνια έλκονται ή προχωρούν παρακάτω, αν δεν μιλούν την ίδια «γλώσσα» με τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Ικανοποιούνται πολύ δύσκολα από μία σχέση. Συχνά, δεν μπορούν εύκολα να είναι πιστοί και δημιουργούν διπλές καταστάσεις. Αγαπούν πολύ τα παιδιά - όπως άλλωστε και όλους τους νέους ανθρώπους - και μπορεί να δημιουργήσουν οικογένεια, μόνο και μόνο γι αυτό. Δεν μπορούν όμως να στερηθούν εύκολα την ελευθερία τους, ιδιαίτερα σε επίπεδο πνεύματος και η ανία μπορεί να τους σκοτώσει.

Οι Δίδυμοι, περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, έχουν την τάση να αλλάζουν δουλειές, αν όχι και επάγγελμα, περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους. Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουν σε ποιο επάγγελμα θα πρέπει να συγκεντρώσουν τελικά το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Ως εκ τούτου, παρατηρείται συχνότατα η εξάσκηση δύο ή και τριών επαγγελμάτων συγχρόνως. Και σε αυτόν τον τομέα, η φυσική τους ευστροφία συνήθως τους βγαίνει σε καλό. Το πνεύμα τους είναι οξύ, εφευρετικό και έχουν μεγάλη κλίση προς την παιδεία και τις τέχνες.

Δείχνουν μεγάλη κλίση προς τις επιστήμες και γενικότερα τη μάθηση, τη φιλολογία, την τέχνη και τα μαθηματικά. Δεδομένου ότι συνήθως είναι εύγλωττοι και αντιλαμβάνονται ταχύτατα και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος, διαπρέπουν ως νομικοί, ως ρήτορες και γενικότερα ως εκπαιδευτικοί. Ακόμα, τους ταιριάζει το θεολογικό επάγγελμα, αλλά και η δραματική τέχνη. Ως εκ τούτου, πολλοί ηθοποιοί και δημοσιογράφοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό.

Έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν χωρίς δυσκολία ξένες γλώσσες και επειδή τους αρέσει να κάνουν ταξίδια - λόγω ιδιοσυγκρασίας - ταξιδεύουν πολύ κι η ιδιότητα τους αυτή γίνεται ανεκτίμητο προτέρημα. Πολλοί, επίσης, γίνονται άριστοι μυστικοί πράκτορες ή ιδιωτικοί αστυνομικοί (ντετέκτιβ). Όπως και να έχει, διαπρέπουν οπωσδήποτε στο πνευματικό πεδίο, τόσο παράγοντας, όσο και αναπαράγοντας.

Η οικονομική τους κατάσταση υπόκειται σε διαρκείς μεταβολές. Περνάνε άλλοτε περιόδους μεγάλης οικονομικής ευμάρειας και άλλοτε δοκιμάζονται από τις σκληρότερες στερήσεις.

Οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πνευματική δύναμη, που πρέπει να ενισχυθεί παράλληλα με περισσότερο ψυχικό σθένος. Αν αναπτύξουν αυτές τις δύο ιδιότητες στη ζωή, θα μπορούν εύκολα να κατανικήσουν το αίσθημα της ανασφάλειας που τους χαρακτηρίζει και μαζί μ’ αυτό και όλες τις φοβίες τους που συνεπάγεται η ανασφάλειά τους αυτή.

Είναι δύσκολο πάντως να γενικεύει κανείς με τους Διδύμους, γιατί συνήθως δεν είναι άνθρωποι σταθεροί και κατασταλαγμένοι. Μεταβάλλονται - όπως άλλωστε και όλα τα ζώδια - ανάλογα με τις ειδικές, σε κάθε περίπτωση, αστρικές επιρροές.


ΥΓΕΙΑ – ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

Οι Δίδυμοι είναι πολύ νευρικοί, ανήσυχοι με μεγάλη ενεργητικότητα. Αυτό τους κάνει και πολύ δύσκολους ως ασθενείς. Αυτή η έντονη νευρικότητά τους δεν τους επιτρέπει να μείνουν και πολύ στο κρεβάτι όταν είναι άρρωστοι, καθώς είναι πολύ ανυπόμονοι και θέλουν να γυρίσουν σύντομα στις καθημερινές τους δραστηριότητες, γεγονός που συχνά είναι και η κύρια αιτία της υποτροπής της ασθένειας.

Ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια κι είναι συχνά απρόσεκτοι όσον αφορά την υγεία τους και τις συνήθειες τους. Οι Δίδυμοι συγκαταλέγονται στα θετικά ζώδια και έτσι μπορούν, αν τους δοθεί έστω και η παραμικρή βοήθεια, να απαλλαγούν αρκετά γρήγορα τις περισσότερες φορές από την αρρώστια τους.

Βασικά θα πρέπει να γνωρίζουν τις μεταβολές του καιρού και των εποχών που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν αλλεργίες ή βήχα καθώς και να αποφεύγουν να βάζουν φυτά ή υλικά στον χώρο τους που αποτελούν αλλεργιογόνους παράγοντες και ιδιαίτερα στο δωμάτιό τους.


Με στόχο την καλή τους υγεία:


Πρέπει να αποφεύγουν τα ακανόνιστα γεύματα αφού συνήθως, λόγω ιδιοσυγκρασίας, τρώνε πάντα ακατάστατες ώρες.

Πρέπει να τους γίνουν τρόπος ζωής τα κανονικά γεύματα σε κανονικές ώρες. Η διατροφή τους είναι καλό να περιέχει προϊόντα σόγιας, περισσότερα λαχανικά και φρούτα και παράλληλα να τρώνε ψάρια και πουλερικά (άσπρο κρέας) περιορίζοντας το κόκκινο κρέας.

Να κοιμούνται αρκετά, κανονικές ώρες, για να έχουν την ευκαιρία το ιδιαίτερα ευαίσθητο νευρικό τους σύστημα να ξεκουράζεται, έτσι ώστε ν’ αποφύγουν την εξάντληση και να χαλαρώνουν από τη ρουτίνα της ημέρας.

Να συμμετέχουν συχνά σε υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ.

Να αναπνέουν περισσότερο καθαρό αέρα και να αποφεύγουν το κάπνισμα καθώς και το να βρίσκονται συχνά σε πνιγηρές ατμόσφαιρες ή περιβάλλον με μολυσμένο αέρα, που κάνει ιδιαίτερα κακό στους πνεύμονές τους (που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία).

Ν’ αποφεύγουν τα άτομα και τις καταστάσεις που τους κάνουν νευρικούς.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ


Για να τον κρατησετε κοντα σας για πολυ καιρο ειναι λιγο δυσκολο.Οι δυδιμοι ειναι ατομα που βαριουντε παρα πολυ ευκολα, αυτο βεβαια δεν σημαινει πως φταιτε εσεις.Επισης ειναι ατομα τα οποια δεν προσφερουν εγγυησεις. ασφαλεια και οικογενιακα σταθερα δεδομενα, ουτε συναισθηματικη καλυψη.Αρα θα πρεπει να σκεφτητε το γιατι πρεπει να κοπιασετε για να τον κρατησετε κοντα σας.Αν θελετε παρολα αυτα να τον κρατησετε , τοτε εξωπλιστιτε με ιωβειο υπομονη και κυριως δειξτε ελαστικοτητα και ευεξια ατις παρατυπιες και σκανδαλιες του. Μην διανοηθητε να περιορισετε την ελευθερια και την ιδιωτικη του αυτονομια.


ΕΡΩΤΗΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΔΙΩΝ

ΔΥΔΙΜΟΙ-ΚΡΙΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΤΑΥΡΟΣ-->ΜΕΤΡΙΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΔΥΔΙΜΟΙ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΛΕΩΝ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΖΥΓΟΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-->ΟΧΙ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΤΟΞΟΤΗΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ-->ΜΕΤΡΙΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ
ΔΥΔΙΜΟΙ-ΙΧΘΥΣ-->ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ